Ana Sayfa
Amaç ve Kapsam

AMAÇ ve KAPSAM

 

AMAÇ

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi akademik yayın organı olan Sakarya İletişim Dergisi, tüm iletişim bilimleri (halkla ilişkiler, reklamcılık, gazetecilik, radyo, televizyon ve sinema vb.) ile ilgili inceleme, düşünce, uygulamaya dayalı araştırma vb. nitelikli yazıların yer aldığı akademik 'hakemli' bir dergidir.

 İletişim bilimleri ve ilgili farklı disiplinlerle alakalı bilimsel makalelere yer veren dergimiz, akademik standartlara uygun yayınlar sunarak iletişim alanına bilimsel anlamda katkı sunmayı amaçlamaktadır.

Ulusal ve uluslararası birçok indekste taranan Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi iletişim alanına bilimsel katkıda bulunmayı ve böylece bilimsel alanın gelişimini sağlamayı amaç edinmektedir.

 

KAPSAM

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi akademik yayın organı olan Sakarya İletişim Dergisi, Mayıs ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez yayımlanan, ulusal ve uluslararası statüde, akademik, açık erişimli, elektronik ve hakemli bir dergidir. Dergiye gönderilen çalışmalar, yayın kurulunca ön değerlendirmeye alınır ve uygun görülen çalışmalar en az iki hakemin olumlu raporuyla yayınlanır. Medya ve iletişim çalışmaları alanındaki tüm makale ve değerlendirme yazılarına açıktır.

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi Mart ve Eylül aylarında olmak üzere yılda iki kez yayınlanmaktadır. Dergide önceden yayınlanmış, yayınlanmak üzere kabul edilmiş ve yayınlanmak için değerlendirilmekte olan yazılar kabul edilmemektedir. Yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarına aittir. Kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Yazardan düzeltme istenmesi durumunda düzeltmenin en geç 2 hafta içinde İletişim Fakültesi Elektronik Dergisine ulaştırılması gerekmektedir. Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi’nde aşağıda belirtilen özellikleri taşıyan yazılar yayınlanmaktadır.